Fransman Carlile en team Nieuw-Zeeland winnaars
Tickets
Nieuws

Fransman Carlile en team Nieuw-Zeeland winnaars

De 44e editie van Military Boekelo-Enschede is er een om in te lijsten. Geweldige sport, prachtig weer, tienduizenden toeschouwers en super winnaars maakten het een topweek.

In de individuele wedstrijd ging de zege naar de Fransman Thomas Carlile met zijn pas achtjarige Sirocco du Gers. De FEI Nations Cup werd een prooi voor het team van Nieuw-Zeeland. Alice Naber wist haar Nederlandse titel te prolongeren. 

Winnaar Carlile kan nauwelijks geloven dat hij de wedstrijd gewonnen heeft. “Mijn paard is pas acht jaar. Hij is nog heel jong, maar heeft hier geen fout gemaakt. Vorig jaar wonnen we het WK voor jonge eventingpaarden en dan nu al hier op dit niveau, geweldig.  Ik maakte zelf in het springen één foutje, maar dat konden we ons gelukkig permitteren. Boekelo is echt een geweldige wedstrijd. Dat had ik al van veel mensen gehoord, maar nu heb ik het ook zelf mogen ervaren. Volgend jaar kom ik zeker terug. Als het niet is om te rijden, dan voor de gezelligheid.”   

Achter de winnaar kwam de Nieuw-Zeelandse Lucy Jackson met Willy Do op de tweede plaats. De derde positie werd ingenomen door de Engelse Georgie Strang met Cooley Business Time.
Beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Alice Naber-Lozeman die met ACSI Peter Parker knap zesde werd. 

Nations Cup

De Royal Ten Cate Nations Cup, de landenwedstrijd van Boekelo, was zeer spannend. Nieuw-Zeeland  trok uiteindelijk aan het langste eind. Op minimale achterstand kwam het team van Groot-Brittannië. Dankzij drie foutloze springparcoursen klom het team van bondscoach Martin Lips op deze laatste dag van plaats zes naar de derde positie. Na brons op het WK, nu dus weer een prachtige derde plaats voor Nederland. 

De strijd in Boekelo was de laatste uit de reeks van de FEI Nations Cup. Een wedstrijdserie die wordt ondersteund door Longines. De eindzege in deze FEI Nations Cup ging naar Duitsland voor Groot-Brittannië en Frankrijk. Nederland werd hierin uiteindelijk zesde. 

Nederlands kampioenschap

Alice Naber is super trots op haar Peter Parker. “Het is zo een schatje. Hij heeft zo ongelofelijk veel inzet. Ik rijd ACSI Peter Parker hier nu voor het derde jaar op rij, en hij verbetert ieder jaar weer.  Het is echt een volbloed en daarvan weet je dat ze zich lang kunnen blijven ontwikkelen, dit is echt een super gevoel.”

Op de tweede plaats kwam Tim Lips met zijn pas achtjarige Bayro. Lips kreeg in eerste instantie 21 strafpunten toebedeeld in de cross voor het breken van een zogenaamde safety-pin. Na bestudering van videobeelden besloot de groundjury echter anders en kon Lips na een foutloos springparcours zilver op halen. Brons ging naar Boekelo debutant Theo van de Vendel die met zijn Zindane een zeer sterke indruk achter liet. 

Trotse voorzitter

Boekelo voorzitter Robert Zandstra is een tevreden mens. “We hebben kunnen genieten van prachtige sport deze week. Het was een super crosscountry dag en ook bij het springen stond het weer vol met publiek. Ik ben trots op ons evenement.”

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

#MBE14

12-10-2014
Media
  • WEB14BOEKNZLTeam0550.jpg
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht