Weg naar Rio gaat voor teams uit Azië en Oceanië via Military Boekelo-Enschede
Tickets
Nieuws

Weg naar Rio gaat voor teams uit Azië en Oceanië via Military Boekelo-Enschede

De Federation Equestre Internationale (F.E.I.) heeft de organisatie van Military Boekelo-Enschede gevraagd of hun wedstrijd in 2015 kan dienen als de officiële Olympische selectiewedstrijd voor teams uit Nieuw Zeeland, Australië en Japan. Daarnaast zullen diverse andere landen de Military van Boekelo 2015 gebruiken als een belangrijk meetpunt in de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

 

"Met deze keuze van de FEI  voor Military Boekelo-Enschede als de belangrijkste selectiewedstrijd voor de teams van Nieuw Zeeland, Australië en Japan voor dit topsportevenement wordt  het hoge niveau van de Twentse military volledig onderstreept . Wij en Olympisch parcoursbouwer Sue Benson willen tijdens de 45e editie dan ook de ideale condities creëren voor nationale en internationale selecties. Met Military Boekelo-Enschede is Nederland dit jaar hét uithangbord voor de mondiale eventing wereld", zegt voorzitter Robert Zandstra.

 

Military Boekelo-Enschede is al jaren een topsportevenement waar het gebeurt als het om eventing gaat. Zo wordt de finale van de FEI Nations Cup net als vorig jaar weer in Boekelo verreden. De grootste eventingwedstrijd in Nederland heeft al een paar jaar een Olympisch tintje. Olympisch parcoursbouwer Sue Benson, verantwoordelijk voor de cross tijdens de Olympische spelen in Londen 2012, ontwerpt namelijk al geruime tijd de cross country in Boekelo. Zandstra: “Het niveau van onze wedstrijd is altijd al erg hoog en dat we Sue als parcoursbouwer hebben, is voor de FEI en vele landen de reden geweest om Boekelo een cruciaal onderdeel te laten zijn van hun selectie. Boekelo is niet voor niets al meerdere keren verkozen tot ’s werelds beste military.”

 

Internationale top

De landen die Boekelo in de selectie moeten meenemen zijn toonaangevend in de eventing. Bij de Olympische Spelen in Londen in 2012 won Nieuw Zeeland bijvoorbeeld brons en deden dit met topruiters als Andrew Nicholson (individueel vierde), Jonathan Paget, Caroline Powell, Jonelle Price en Mark Todd. Ruiters uit Nieuw Zeeland doen het ook goed in Boekelo. Al zeven keer ging de overwinning naar een ruiter uit hun team, namelijk Lizzie Brown in 2013, Andrew Nicholson (2001 en 2012), Mark Todd (1998 en 1989) Blyth Tait (1997 en 1994).

 

In 2008 was Australië goed voor zilver op de Olympische Spelen van Beijing/ Hongkong. Clayton Fredericks, een graag geziene gast in Boekelo, maakte toen deel uit dit team. Een land als Japan is minder bekend in de mondiale eventingtop, maar daar wordt hard aan de weg getimmerd. Er zijn verschillende toppaarden aangekocht en diverse toptrainers zijn aangetrokken om de sport daar verder te helpen.

 

Voor de Nederlandse en andere Europese ruiters komt Boekelo relatief kort na het EK. De paarden die op het EK dat van 9 tot en met 13 september in het Schotse Blair Castle wordt verreden in actie komen zijn daarom waarschijnlijk niet van de partij. Dat biedt Nederlandse combinaties, die niet in een EK team waren opgenomen, een uitgelezen kans zich in de kijker van de bondscoach te rijden.

 

18-05-2015
Media
  • FEI Eventing Nations Cup winning team.JPG
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht