Alice Naber op titel koers in military van Boekelo
Tickets
Nieuws

Alice Naber op titel koers in military van Boekelo

Het heeft er alle schijn van dat AliceNaber-Lozeman aanstaande zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd kan worden als Nederlands Kampioen Eventing. In de tussenstand neemt zij in het algemeen klassement na dressuur de 26e plaats in, maar haar achterstand op een top tien klassering is amper vier punten en dat is tien seconden in de cross.

De rit van Alice was feitelijk het enige Nederlandse lichtpuntje in de dressuur. De Nieuw Zeelandse Jonelle Price wist met Cloud Dancer de leiding vast te houden, maar tweevoudig winnares van Boekelo Bettina Hoy Overesch staat met Seigneur Medicott tweede, terwijl de Britse Pippa Funell met Billy The Biz derde staat. 

Alice Naber-Lozeman was terecht in haar wiek geschoten over de jurywaardering. Na 83 van de 85 starters waardeerde één jurylid haar rit met een twaalfde plek, terwijl een ander jurylid de 50e klassering de juiste vond. "Ik kreeg een score van 46 punten. Net zoveel als vorig jaar en toen gingen de twee changementen volledig de mist in". Dressuur bondscoach Wim Ernes was eveneens duidelijk: "Dit was gewoon een goed rit waarmee ze in de top tien geplaatst had moeten worden". De opbeurende woorden van Ernes deden de Flevolandse amazone zichtbaar goed. "Ja dat is leuk om te horen maar, wat koop je ervoor als een waardering van 40 punten verwacht en op 46 punten eindigt? Aan de andere kant ik heb heerlijk gereden en dit was één van mijn betere proeven en ik ga met hetzelfde gevoel morgen de cross in als vandaag de dressuurbaan.

Merel Blom was met Chiccolino de eerste Nederlandse combinatie die op de tweede dressuurdag van Boekelo de piste binnenreed. "Ik was verrast hoe goed mijn paard te rijden was. Daardoor had ik net iets feller kunnen rijden dan ik nu deed. De twee changementen die de mist ingingen moet ik dan ook mijzelf geheel aanrekenen", vertelde Blom. Ook in de aanleuning had Chiccolino iets stiller mogen zijn. "Een paar maanden geleden raakte Chiccolino geblesseerd door een trap van een ander paard. Dat betekende dat we het zes weken rustig aan moesten doen. Ik wilde dat we hier topfit aan de start verschenen en heb daardoor iets meer aandacht besteed aan de conditionele opbouw dan aan de dressuurmatige scholing. Daar betaal ik nu de rekening van". 

Pal voor de lunchpauze van de juryleden reed Tim Lips met Concrex Vakarlos de ring binnen. "Dit is onze beste score tot nu toe dus ik ben best tevreden", vertelde Tim direct na zijn rit. Dat werd bevestigd door de bondscoach van de dressuurruiters Wim Ernes, die ook de eventingruiters in de dressuur begeleidt. "Opvallend mooi waren van Vacarlos de verruimingen in de galop. Dat de changementen beter gesprongen hadden kunnen worden kan ik niet ontkennen, maar er waren ook punten waar ik best blij mee was. Ik geloof niet dat ik ergens punten heb laten liggen, maar we hebben ook huiswerk, want het kan allemaal nog net iets beter", aldus Lips.

In de landenwedstrijd gaan Australié en Nieuw Zeeland nek aan nek en voor deze twee landen is een topklassering in deze competitie noodzakelijk, omdat voor beide deze landenwedstrijd het kwalificatiemoment is voor de Olympische Spelen van Rio. "Nederland heeft dat selectiemoment al gerealiseerd op de WEG in 2014 door daar derde te worden. Wij hebben hier een jong team aan de start, dat ons duidelijk moet maken of deze paarden de potentie hebben om zich door te ontwikkelen richting het WK in 2018", aldus Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS.

De cross country start morgenochtend om 10.00 uur.

09-10-2015
Media
  • MBE20151009 PB Dressuur2.jpg
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht