Spannender is het in Boekelo na de cross nog nooit geweest
Tickets
Nieuws

Spannender is het in Boekelo na de cross nog nooit geweest

Zestigduizend mensen zagen bijna tachtig eventingruiters over de schitterende cross van Sue Bensson in het Twentse Boekelo denderen.

In prachtige herfstkleuren gestoken bomen gaven het Twentse coulissenlandschap extra sfeer net als de in laarzen gestoken wandelaars, die om de vier minuten werden opgeschrikt wanneer weer een paard in volle vaart langs galoppeerde. De ruiters zorgden er voor dat het morgen in de afsluitende springproef van de Military Boekelo-Enschede spannender is als ooit tevoren in de 45-jarige geschiedenis van deze military. 

De verschillen tussen de eerste drie in de wedstrijd na de cross, de Australiér Christopher Burton met Monarchs Exlusive, de Nieuw-Zeelander Jesse Campbell met Kaapachino en de Fransman Astier Nicolas met Spes Addit'Or zijn geringer dan één vallend balkje. De verschillen in de landenwedstrijd tussen de aan de leiding gaande Ieren en het Nieuw Zeelandse team is drie tiende punt en in de strijd om het Nederlands Kampioenschap zijn de verschillen feitelijk nul. Andrew Heffernan met Millthyme Corolla en Alice Naber-Lozeman met ASCI Peter Parker staan op exact hetzelfde aantal strafpunten, maar omdat Heffernan de optimale tijd het dichtst benaderde - hij was één seconde sneller dan Lozeman - gaat hij aan de leiding in dat Nederlands Kampioenschap, dat ernstig werd gedevalueerd door het wegvallen wegens ziekte van Tim Lips en het niet topfit zijn van Chiccolino van Merel Blom. 

"Echt balen, maar Tim was niet alleen erg misselijk, ook had hij last van duizeligheden en dan is het niet verantwoord om van start te gaan. Chiccolino had een geringe temperatuurverhoging en voelde niet fit aan en ook dan is het verstandig om niet deel te nemen. Best jammer, want we hadden natuurlijk in eigen huis graag een goede prestatie neergezet na de vier plek die we behaalden in de landenwedstrijd op het EK", vertelde bondscoach Martin Lips.

De cross analyserend kan niet anders dan worden vastgesteld dat de Britse parcoursbouwer Sue Bensson wederom een schitterende selectieve cross heeft weten neer te zetten. Vier combinaties wisten de cross binnen de optimale tijd te rijden, waarvan één, de Nieuw-Zeelander Tim Price, dat wist te realiseren met een tijd vretende weigering. Vijf combinaties trokken zich terug voor de start van de cross, waaronder Tim Lips met twee paarden. Zes combinaties besloten zich in de cross terug te trekken en zeven combinaties werden na weigeringen of een val van de ruiter geëlimineerd. Daardoor staan er nog 66 combinaties in de tussenstand na de cross.

Dat er in de cross na de dressuur verschuivingen in het klassement plaats zouden vinden is in de eventingsport logisch. "Ik heb een snel paard en de cross lag mijn paard bijzonder goed. Hij pakte overal enorm aan en wist exact een seconde binnen de tijd te blijven", vertelde de leider in het tussenklassement, Christopher Burton. De Nieuw-Zeelander Jesse Campbell was niet alleen blij met zijn voorlopige tweede plek, maar ook met de prestatie van zijn teammaten. "Voor ons is deze wedstrijd de enige mogelijkheid om ons te kwalificeren voor Rio en het ziet er naar uit dat dit ons gaat lukken. Misschien is dat nog belangrijker dan wanneer ik individueel deze wedstrijd zou winnen", aldus Campbell. 

10-10-2015
Media
  • MBE20151010 PB Cross.JPG
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht