Tickets
Nieuws

Nederlandse eventingruiters houden moeite met dressuur

Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van de paardensport veel moeite hebben met het onderdeel dressuur. Eilaine Pen, Nederlands Kampioen in 2012 en lid van het bronzen WK team in Caen 2014, leverde met Dostowjeski van het Nederlandse tiental de beste prestatie door op een voorlopige 27e plaats in de eindrangschikking plaats te nemen. De koppositie van de Britse Isabelle Innes Ker kwam op de tweede dag niet in gevaar.

Toch leek het even dat de allerlaatste starter van de tweede dag, de Amerikaanse Lauren Kieffer met met Meadowbrook's Scarlett, roet in haar adellijke pap ging strooien. Uiteindelijk strandde de Amerikaanse op 0.1 punt achterstand van Lady Roxburghe, zoals de adellijke naam van Ker luidt. De Australiër Paul Tapner zakte met Bonza King of Rouges terug naar de derde plaats en op de vierde plaats staat nu tweevoudig Olympisch Kampioen de Nieuw Zeelander Mark Todd met de negenjarige Kiltubrid Rhapsody. Met vier Australische combinaties in de top zes is het logisch dat de ruiters uit Down Under aan de leiding gaan in de landenwedstrijd, voor Duitsland en de Britten.

Tien Nederlandse combinaties in plaats van elf strijden nog om de Nederlandse titel, want Jan van Beek trok Diamond Dancer terug na de dressuur, omdat zijn paard niet helemaal topfit bleek te zijn. Elaine Pen gaat aan de leiding in het NK met Dostowjeski, voor Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Curaçao, terwijl Tim Lips met Keyflow derde staat. Tim, die vandaag 31 jaar werd, had mogelijk gehoopt dat de jury hem als verjaardags presentje hoog zou waarderen met Brent, waarmee hij vandaag van start ging, Die hoop bleek ijdel, want hij vond zichzelf terug op de 57e klassering.

De cross wordt in zijn algemeenheid als technisch lastig beoordeeld, maar lijkt beter te rijden te zijn dan ooit tevoren. Waren vroeger de akkers van Boekelo nog wel eens doorweekt van de regen in de voorafgaande weken, nu zijn de weiden en akkers kurkdroog. Zo droog zelfs dat de beken die het Twentse coulissenlandschap doorsnijden droog staan en dat er water aangevoerd moest worden om de watercombinatie van voldoende water te voorzien. Daardoor is het voor het eerst in de 46-jarige historie van de military van Boekelo mogelijk dat dames op naaldhakken en gekleed in witte broeken de cross kunnen lopen.

De eerste deelnemer gaat op zaterdag om 10.00 uur van start in de cross.
Media
  • Elaine Pen - Dostowjeski - Military Boekelo 2016 57.JPG
Meer Nieuws
Tim Price zet Military Boekelo Enschede naar zijn hand
Foto credit: Military Boekelo/Michael Gale
Lees verder