Tickets
Nieuws

Military Boekelo krijgt in Stephanie Bohe sprankelende winnares

Boekelo. Pas 22 lentes jong en dan al de military van Boekelo - Enschede winnend weten af te sluiten met de onstuitbare Haytom. Niets kon de charmante jonge Duitse zich in het afsluitende springen permitteren omdat zij met een vallende paal ver zou terugvallen in het klassement. "Ik wist de ontspanning te bewaren en net te doen alsof het niet de zege was die op het spel stond. Dat pakte mede dankzij mijn verschrikkelijk best meewerkende Haytom fantastisch uit", lachte de amazone nadat haar alle huldigingen ten deel waren gevallen.

Net zo top presteerde Alice Naber Lozerman die met Coral Estate Harry Belafonte opklom naar de achtste plaats in het eindklassement en dat terwijl zij na de dressuur slechts 48ste stond. Daarmee eiste zij ook de Nederlandse titel op. Net als op zaterdag was het op zondag een enorme drukte op de terreinen waar de 46ste military van Boekelo werd verreden. Vele duizenden omzoomden de piste waarin het afsluitende onderdeel van de military, het springen, werd verreden. Naber was de sterkste steiger in het eindklassement want van de uiteindelijk in de top tien eindigende combinaties namen na de dressuur als een zestal een plek bij de eerste tien in. Feitelijk werd Naber met haar tweede paard Coral Estate Curacao tweede in het eindklassement maar de reglementen schrijven voor dat je slechts met een paard in de eindstand van het kampioenschap opgenomen kunt worden. Daardoor eindgden Tim Lips en de nu met pensioen gaande Keyflow op zilver en werd Elaine Pen met Dostowjeski derde.

Terwijl het einde van de wedstrijd naderde steeg de spanning want de Britse Laura Collett reed zich met Mr Bass dankzij een foutloze rit van een negende plek na de cross naar de vijfde plaats in de eindstand. Oliver Townend stuurde zich met Cooley SRS van een vijfde plaats naar een plek op het ereschavot en de Duitser Andreas Dibowski zette met FRH Butts Avedon de leidster in het klassement onder zware druk met een foutloze rit. Twee slachtoffers waren er van de onderlinge naijver in de kop van het klassement. De Amerikaanse Lauren Kieffer viel van de tweede plek terug naar de altijd uiterst trieste vierde plek en Mark Todd eindigde als zesde terwijl hij aan het springen begon op de vierde plek in de tussenstand.
Media
  • Stephanie Bohe - prijsuitreiking.jpg
Meer Nieuws
Veilige sport boven alles!
Foto credit: Carolien Abbink
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht