Tickets
Nieuws

Chinees Alex Hua Tian neemt leiding in Military Boekelo

Boekelo. De Chinese ruiter Alex Hua Tian heeft met Don Geniro na 50 van de 99 starters de leiding in handen genomen van de tussenstand. Tian reed een ijzersterke dressuurproef, waarin geen fout werd gemaakt. Don Geniro toonde zich van zijn allerbeste zijde in zowel de draf- als galop reprises. Daarbij bleef hij mooi stil in de aanleuning en toonde hij zich een echte "happy athlete".

 

Regerend Nederlands kampioenen Alice Naber-Lozeman begon zeer sterk aan haar dressuurproef. ACSI Peter Parker was gedurende de gehele rit mooi stil in de aanleuning en had de oortjes steeds mooi naar voren. De harmonie spatte er in de drafreprises vanaf. In de eerste keertwending in stap bleef Peter Parker mooi in takt, tot hij deze wending verliet. Daar kwam een kleine hapering. In galop hadden de wissels mooier en geprononceerder gesprongen mogen worden en ook was er ineens een behoorlijke storing. De foutjes werden Alice door de jury niet bovenmatig zwaar aangerekend, want zij verliet de ring met een score van 45.40, waarmee ze voorlopig de 15de plaats inneemt. Minder verging het Jordy Wilken, die met Chapeau Spirit bleef steken op een waardering van 52.50 en daarmee nemen nu na 50 van de 99 starters de 37ste plaats inneemt.

 

Julia Mestern en Andreas Dibowski, beiden uit Duitsland, zijn twee van de vier ruiters die de military van Boekelo Enschede voor de derde maal kunnen winnen. Mestern reed met Grand Prix Iwest een hele mooie proef, waarbij haar paard met veel charisma en overtuiging werd voorgesteld. Zij staat voorlopig op de derde plaats. Dibowski reed met FRH Corrida een zeer overtuigende rit en staat voorlopig 6de. Ook de Nieuw Zeelander Mark Todd maakt een goede kans voor zijn kandidatuur voor de derde zege door zich met MCLaren vooraan in het voorlopige klassement te nestelen. Hij reed een zeer harmonieuze proef, die mede door de uitstraling van het paard, die zich kenmerkte door heel veel charme en staat voorlopig achtste. Zijn landgenoot Blyth Tait, de vierde ruiter die kandidaat is voor een derde zege, stelde met Havanna van 't Castaneahof iets teleur door niet verder te komen dan een klassering halverwege het veld. Tait heeft morgen nog een ijzer in het vuur en zal zeker pogen met dit paard hoger in het tussenklassement te eindigen.

    

Aan de start van deze editie van de Military Boekelo Enschede komen acht Nederlandse ruiters met negen paarden. Alice Naber-Lozeman rijdt naast ACSI Peter Parker, waarmee ze haar Nederlandse titel verdedigt, ook ACSI ZamZam.

 

In het deelnemersveld van 99 paarden zijn maar liefst 13 paarden gefokt door de leden van de Koninklijke Vereniging Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN). De opmars van Nederlandse paarden in de eventingsport is een gestage, die op gang is gekomen nadat in 2004 de steeple als onderdeel van de uithoudingsproef is geschrapt. Jordy Wilken rijdt Chapeau Spririt (Ukato x Zirkoon) en deze nu 10-jarige ruin werd gefokt door E.A. Kloosterboer te Terwolde. De Britse Sarah Bullimore start Conpierre. Deze 10-jarige ruin heeft Con Air als vader en Pilot is de vader van de moeder. Conpierre werd gefokt door stal Meulemeester te Boekel. Emirati Nightsky is een achtjarige zoon van Hamlet uit een moeder van Rex Magna xx en dit paard werd gefokt door G. Arts in het Limburgse Ysselsteyn. Camelot heeft onderdak gevonden bij de Nieuw Zeelandse Megan Heath. Deze 10-jarige hengst heeft Namelus R als vader en moeder Francien stamt af van de hengst Aram. Camelot werd gefokt door C.C. Huisman-Holst te Mookhoek. De hengst Calvados tekende voor het vaderschap van 13-jarige ACSI ZamZam, die werd gefokt door J. ten Arve in Ruurlo. Ook Tim Price, Nieuw Zeeland, rijdt met en KWPN fokproduct en wel Cekatinka, v. King Kolibri uit een moeder van Julio Mariner xx, die werd gefokt door de oud-wedstrijddierenarts van de military Boekelo Jan Greve uit Haaksbergen. Zindane, 13 jaar, van Theo van de Vendel, heeft de Tsjechische volbloed Kreator xx als vader en voor het vaderschap van de moeder tekende de hengst Kingston. Dit paard werd gefokt door E. Klaassens in het Drentse Donderen. Bucretia, 11 jaar, van de voor Litouwen rijdende Aistis Vitkauskas, heeft de hengst Sydney als vader en de vader van de moeder is de hengst Osmium. Ook Bucretia werd in Drenthe gefokt en wel door G. Wierts te Emmen. Call Me Maggie May, 10 jaar, wordt gereden door de Britse Izzy Tailor. Deze merrie werd gefokt door D. H. Hidders te Markelo en dit paard heeft Hamar als vader uit een moeder van Hemmingway. Bayro van Tim Lips is 11 jaar oud en zijn vader is Casantos uit een moeder van Corland. H.W.J. van den Bosch uit Best is de fokker. Catherine Burrel uit Australië gaat van start met de 9 jarige Duke en deze zoon van Phin Phin komt uit een moeder van Parco en werd gefokt door J. A. van Laak uit Berkel Enschot. J. Zilverberg uit Hoogeveen fokte de negenjarige ruin Deniro en dit paard heeft Zapatero VDL als vader en Frech Buffet xx is de vader van de moeder. Ook Sanne de Jong rijdt een KWPN fokproduct en wel Enjoy, die Cartano als vader heeft en deze achtjarige merrie heeft Haarlem als vader van de moeder. J.J. Koldewijn uit Heteren fokte Enjoy.
Media
  • Alex Hua Tian - Copyright Mark Spoelstra.jpg
Meer Nieuws
Veilige sport boven alles!
Foto credit: Carolien Abbink
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht