Oranje kwartet op minieme achterstand na dressuur
Tickets
Nieuws

Oranje kwartet op minieme achterstand na dressuur

Nadat alle 77 eventingruiters hun dressuurproef hebben gereden staat het Oranje kwartet op iets meer dan op twee punten achterstand derde in de landenwedstrijd. Dat is vooral te danken aan de topprestatie gisteren van Tim Lips met Bayro, die nog steeds aan de leiding gaat in het algemeen klassement, maar ook aan de voortreffelijke rit van Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker N.O.P., die met een elfde plek net buiten de top tien viel.

Alice Naber, lid van het Oranje kwartet, reed op vrijdag een voortreffelijke dressuurproef, waarin harmonie en correctheid om voorrang streden. Even was er een kleine hapering in de communicatie toen Peter Parker in de overgang van verzamelde naar uitgestrekte draf de lichte aansporing van de amazone iets te zwaar interpreteerde en in galop aansprong. Dat kostte helaas veel punten, maar aan het einde van de rit bleken hier de enige onvoldoendes te zijn gegeven door de jury. "Ik ben niet echt tevreden", reageerde Alice dan ook na afloop iets teleurgesteld. Logisch, want zonder dit foutje zou de amazone zonder twijfel de top vijf zijn binnen gedenderd. Met haar score van 26.70 heeft zij een achterstand van 7.5 op de leider van het klassement Tim Lips.

Ook de individueel rijdende Merel Blom zorgde voor een lichtpuntje. Zij stuurde The Quizmaster zeer gedurfd rond, waardoor er een zeer expressief beeld ontstond. Maar uit het rijden met lef ontstond ook dat kleine foutje in het draf appuyement naar links. Even sprong The Quizmaster aan in galop en ook dat kostte haar de nodige punten, waardoor zij nu op een voorlopige 19e individuele plek staat met volop uitzicht op een hoge klassering, en als derde in het NK.

De rest van de Nederlandse ruiters stelden teleur, want we vinden Laura Hoogeveen met Quibus, het derde lid van het Oranje kwartet, pas terug op de 54ste plek in de tussenstand en het vierde teamlid Andrew Heffernan met Castle View Larry op de 67e plaats.

Tim Lips die als individuele ruiter ook aan de start komt met Eclips, stelde met dit paard in de dressuurwedstrijd met een 58ste klassering teleur. Eclips zag in één van de hoeken van de dressuurbaan schijnbaar spoken, waardoor hij daar vele punten liet liggen.

De top drie van de eerste dag bleef deze tweede dag geheel in takt, waardoor Julia Krajewski met Samourai du Thot uit Duitsland tweede staat, voor de Britse Laura Collet met London 52.

In de landenwedstrijd waarin negen landen van start gaan staat Duitsland aan de leiding met 80.00 p., gevolgd door Groot-Brittannië met 80.70 p. Nederland neemt de voorlopige derde plek in met 82.10 p., terwijl Zweden vierde staat met 87.00 p. 

Op RTV Oost is een livestream te volgen van de Military Boekelo-Enschede.

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen.

Tijdschema Military Boekelo Enschede

13 oktober     
10.30 uur start cross country
16.30 uur einde cross country

14 oktober     
09.00 uur veterinaire keuring
11.00 uur start springconcours
16.00 uur huldigingen

Tussenstanden na dressuur:

=  Teams:
1) Duitsland - 80.00
2) Groot-Brittannië - 80.70
3) Nederland - 82.10
4) Zweden - 87.00
5) Frankrijk - 90.40

= Nederlands Kampioenschap eventing:
1) Tim Lips, Bayro - 19.20
2) Alice Naber-Lozeman, ACSI Peter Parker N.O.P. - 26.70
3) Merel Blom, The Quizmaster - 29.00
4) Merel Blom, Ceda - 30.50
5) Laura Hoogeveen, Quibus - 36.20

= Algemeen klassement:
1) Tim Lips, Bayro - 19.20
2) Julia Krajewski (Duitsland), Samourai du Thot - 22.60
3) Laura Collett (Engeland), London 52 - 23.10
4) There Viklund (Zweden), Diabolique - 23.80
5) Nicola Wilson (Engeland), Yacabo BK - 25.10

Persbericht Military Boekelo-Enschede, Jacob Melissen (overname toegestaan)
12-10-2018

Media
  • Alice Peter Parker
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht