Spannende apotheose verzekerd in Boekelo
Tickets
Nieuws

Spannende apotheose verzekerd in Boekelo

BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende onderdeel voor de boeg minder dan een springfout van elkaar.
De Duitse amazone Sophie Leube behield met haar elfjarige bruine merrie Jadore Moi de leiding door een foutloze terreinrit binnen de tijd. Dat lukte ook tweevoudig Boekelo-winnaar William Fox-Pitt met de negenjarige bruine merrie Grafennacht uit Engeland en de Amerikaanse Tamra Smith met haar twaalfjarige vosruin Danito. De Engelse Europees kampioene Nicola Wilson hield met de negenjarige Coolparks Sarco de lei eveneens schoon en staat vierde.
Tim Lips nog eerste in NK Tim Lips, tweede in de dressuur, viel met de elf jaar oude merrie Lady Chin van ’t Moerven Z terug naar de 21ste plek in het klassement. De Brabander voert nog wel de rangschikking van de strijd om het nationaal kampioenschap aan. Hij heeft daarin een voorsprong van ruim vier punten op regerend kampioene Merel Blom met haar pas achtjarige bruine ruin Crossborder Radar Love NOP. Debutant Thierry van Rheine ligt met zijn liefst achttienjarige bruine ruin op koers voor brons. Sanne de Jong lijkt met de twaalf jaar oude schimmelruin weinig kans meer te maken op een plek op het podium van de nationale titelstrijd.
Vier valpartijen Nederlanders De overige vier combinaties die voor Nederland aan de start kwamen, vonden stuk voor stuk hun Waterloo door een val in de crosscountry. Teamlid Jordy Wilken haakte met Curacao af op hindernis 25, debutante Willemien van der Goes kwam met Ekino tot hindernis 13, Laura Hoogeveen strandde in het zicht van de haven op hindernis 27 en de plannen van Merel Blom met titelhouder Ceda NOP vielen letterlijk in het water van de combinatie 20 en 21abc, de Bosvijver.
Ceda NOP bleek nog niet veel behoefte te hebben de cross vroegtijdig te verlaten, want de bruine merrie draafde de rest van het parcours met goede zin in haar eentje door, sprong nog zeven hindernissen en werd uiteindelijk pas op het hoofdterrein staande gehouden…
Startlijsten en uitslagen https://www.rechenstelle.de/en/agenda/2021/boekelo/
09-10-2021
Foto's Ashley Claus/Claus Close Up


Media
  • Sophie Leube AC
  • Tim Lips Lady Chin 29
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht