Hoog niveau nationale en internationale deelnemers aan de start
Tickets
Nieuws

Hoog niveau nationale en internationale deelnemers aan de start

Enschede – Boekelo, 30 september 2016 - Ook dit jaar trekt Military Boekelo - Enschede ruim honderd deelnemers uit veertien landen. Daar kunnen wellicht nog een paar van afvallen, maar er is een behoorlijke wachtlijst, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat op zaterdag acht oktober een honderdtal ruiters hun paarden gaan zadelen om in de cross country van start te gaan.

In de cross heeft Sue Benson - dit jaar tekent zij voor de 16e maal voor het ontwerp van de hindernissen - niet alleen een tiental nieuwe hindernissen gebouwd, ook heeft zij een aantal gezichtsbepalende hindernissen "geüpdate". Waaronder de eerste watercombinatie. Zij heeft voor de hindernis een licht slingerende heg geplaatst en daarachter twee mogelijkheden om de watercombinatie te overwinnen. Ook hindernis "Der Op en Der Af" is aangepast, net als de tweede watercombinatie. 

Stijging van ‘langslopers’

Hans Witte, onderhoudt namens de organisatie nauwe contacten met Benson. "Ik denk dat Sue Benson de cross heeft doorontwikkeld, waardoor de wedstrijd technisch nog meer inhoud heeft gekregen. Daardoor is de cross qua sprongen niet zwaarder geworden, maar wordt het rijkunstig vermogen van de ruiter wel zwaarder op de proef gesteld. Ik verwacht dat we dit jaar dan ook een stijging zullen zien van 'langslopers', die de combinaties als weigering zullen worden aangerekend.”

De Nederlandse deelnemers

Military Boekelo - Enschede is ook de wedstrijd waar het Nederlands Kampioenschap in deze discipline wordt verreden. Voor Nederland komen acht ruiters aan de start met elf paarden. Alice Naber-Lozeman, 32e in Rio, lijkt alle beschikbare troeven in te zetten om haar titel te prolongeren. Zij gaat met maar liefst drie paarden van start. Onder dit drietal ook Coral Estate Harry Belafonte, waarmee ze afgelopen weekeinde als vijfde eindigde in de CCI 3* van Warengem. Tim Lips, 21e op de Olympische Spelen in Rio, heeft met twee paarden ingeschreven, waaronder met Keyflow. Met deze schimmel ging hij ook van start in Waregem. Tim reed die wedstrijd uitsluitend als prelude voor Boekelo. Jeannette Chardon, dochter van IJsbrand, zoekt haar heil op en niet achter de paarden zoals haar vader en broer Bram. Zij gaat van start met Vienna. Althea Bleekman, wonend in Engeland, komt ook naar Boekelo, evenals Renske Kroeze. Elaine Pen gaat in Boekelo van start met Dostowjeski en Jan van Beek start met Diamond Lancer. Rabo Talenten teamlid Jordi Wilken debuteert in Boekelo. Hij rijdt Burry Spirit, waarmee hij afgelopen weekeinde nog van start ging in de CCI * van Waregem en als 21e eindigde. "Voor mij en mijn paard de ideale voorbereidingswedstrijd op Boekelo. Ik heb in Waregem behoudend gereden om in Boekelo met een topfit paard aan de start te komen", vertelde Wilken, voor wie Boekelo de eerste stap moet zijn op weg naar de Olympische Spelen van 2020.

Internationale deelnemers

Voor de Amerikanen is Military Boekelo - Enschede een wedstrijd om ieder jaar met een team aan de start te komen. In tegenstelling tot de Australiërs en de Nieuw Zeelanders, die bijna het gehele jaar rond in Groot-Brittannië verblijven, vliegen de Amerikanen al vele jaren een team over. Voor Ierland komt Padraigh McCarthy met twee paarden aan de start en ook hij ging van start in Rio. Dat deed ook Sam Griffiths uit Australië, die op de OS als vierde eindigde in het algemeen klassement en met zijn team brons wist te winnen. Uit Nieuw Zeeland (4e plaats met het team op de Olympische Spelen) 
komen twee Rio-gangers. De eerste is FEI Ruiter van de Eeuw Mark Todd (7e in Rio) en de tweede is Jonelle Price (17e op de OS). Ook Blyth Tait, vorig jaar nog tweede in Boekelo, hoopt dit jaar de eerste ruiter te worden die deze wedstrijd voor de derde maal in successie winnend weet af te sluiten. De altijd sterke Duitse afvaardiging staat onder leiding van Andreas Dibowski, die in Boekelo al vele successen heeft weten te behalen. Dibowski schreef Boekelo tweemaal als winnaar op zijn naam en werd vijfmaal tweede. Uit Zweden komt Ludwig Svennerstal met twee paarden en ook deze Zweed ging van start in Rio, evenals de Amerikaanse Lauren Kieffer.  

Over Military Boekelo-Enschede

Military Boekelo-Enschede beleeft dit jaar zijn 46e editie. Het behoort tot een van Nederlands grootste outdoor sportevenementen. Het evenement strekt zich uit over een 55 hectare tellend terrein. Het laatste decennium werd het paardensportevenement maar liefst vijf keer door de ruiters gekozen tot ‘s werelds beste Military. Naast een sportief evenement behoort Military Boekelo – Enschede tot de top van de grote business events van Nederland met ieder jaar meer dan 20.000 zakelijke relaties, bestuurders en politici als gast van meer dan honderd sponsoren.

30-09-2016
Media
  • 15-BOEK-Candid-1707.jpg
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht