Tickets
Over eventing

Opmaken klassement

Het klassement van Military Boekelo-Enschede wordt opgemaakt door de scores van iedere combinatie in de onderdelen dressuur, crosscountry en springparcours bij elkaar op te tellen. Het berekenen van de scores gaat als volgt:

Dressuur

Op donderdag gaat om ongeveer 9.00 uur ging de eerste combinatie in de dressuur van start. In de dressuurproef worden de zuiverheid van de bewegingen, de mate van africhting, de precisie bij het uitvoeren van de gevraagde onderdelen door het paard, in combinatie met de correctheid van het gereden zijn, beoordeeld door de drie leden van de Ground-Jury. Via een omrekeningsprocedure worden de, in de proef behaald punten omgezet in minuspunten, c.q. strafpunten. Daardoor staat na afloop van de dressuur de combinatie met het minste aantal strafpunten bovenaan.

Crosscountry

Eigenlijk blijft de crosscountry het hoogtepunt van iedere Military. In Boekelo heeft de crosscountry een lengte van ongeveer 6 kilometer, met daarin 25 hindernissen. Om die allemaal te overwinnen zijn in totaal 40 sprongen nodig. De optimale snelheid is 570 meter per minuut. De optimale tijd is in dit geval 10 minuten en 33 seconden. Overschrijding van de tijdslimiet betekent 0,4 strafpunt per seconde tijdsoverschrijding. Verder kan de combinatie strafpunten krijgen voor fouten bij het overwinnen van de hindernissen, en wel: 20 strafpunten bij een eerste weigering bij een hindernis, 40 strafpunten bij een tweede weigering op dezelfde hindernis of combinatie van hindernissen. Bij een derde weigering, ongeacht waar in het parcours, en ongeacht welke hindernis(sen), volgt uitsluiting. Een val van paard en/of ruiter betekent eveneens uitsluiting.

Springparcours

De paarden worden op zondagmorgen door de jury gekeurd op fitheid. Na acceptatie worden ze toegelaten tot het afsluitende onderdeel, het springparcours. Ook dit moet binnen een voorgeschreven tijd worden afgelegd, want bij het springparcours wordt tijdsoverschrijding bestraft met 1 strafpunt per seconde. Verder heeft iedere afgeworpen hindernis 4 strafpunten tot gevolg, en een weigering eveneens. Een tweede weigering betekent uitsluiting. Een val van ruiter en/of paard betekent eveneens uitsluiting.

Eindklassement

Bij de individuele wedstrijd wint de combinatie met de minste strafpunten. De beste Nederlandse combinatie wordt Nederlands kampioen.

De winnaar van het Internationale klassement gaat naar huis met de Grote prijs van Enschede. Bij de landenwedstrijd worden de resultaten van de 3 beste combinaties van het landenteam bij elkaar opgeteld. Het team met het laagste totaal wint de FEI Nations Cup.. 

Sponsoren SPONSOR overzicht