Tickets
Nieuws

Military Boekelo-Enschede officieel van start

Woensdagmiddag stond de veterinaire keuring op het programma, het eerste onderdeel van de Military Boekelo-Enschede. De tien Nederlandse eventingpaarden kwamen glansrijk door de keuring. In totaal staan 77 combinaties op de startlijst uit 12 verschillende landen, waarvan er 9 strijden om de zege in de finale van de FEI Nations Cup.

Bondscoach Bettina Hoy heeft na de loting het Nederlandse team bekend gemaakt dat in de landenwedstrijd van start gaat. Andrew Heffernan heeft met Castle View Larry startnummer drie in de dressuur op donderdag, gevolgd door regerend Nederlands kampioen Tim Lips met Bayro met startnummer 21. Op vrijdag starten Laura Hoogenveen met Quibus met nummer 53 en Alice Naber Lozeman-Naber met ACSI Peter Parker N.O.P. als 72e. Nederland staat na de laatste wedstrijd in Waregem als achtste in de tussenstand. Het team uit Frankrijk gaat voorlopig aan de leiding, gevolgd door Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland. Individueel komen voor Nederland ook Sanne de Jong (Enjoy), Jordy Wilken (Burry Spirit), Joyce van der Kuilen (Brent), Merel Blom met haar twee paarden The Quizmaster en Ceda en Tim Lips met zijn tweede paard Eclips aan start. In Boekelo wordt ook uitgemaakt wie zich Nederlands kampioen eventing 2018 mag gaan noemen.

Donderdag start Ben Leuwer met BGS Urlanmore Prince voor Duitsland om 10:00 uur als allereerste in het onderdeel dressuur.

Impressie veterinaire keuring:


Bekijk hier de startlijsten voor de dressuur:

Starting Order Dressage Thursday
Starting Order Dressage Friday

Media
  • Tim Lips vet check
Meer Nieuws
Jubileumeditie verschoven naar 2021
Internationale topsport organiseren op dit moment onhaalbaar door COVID-19
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht