Frankrijk op twee fronten aan de leiding
Tickets
Nieuws

Frankrijk op twee fronten aan de leiding

NADAT HELFT VAN DEELNEMERS IN CROSSCOUNTRY IN ACTIE IS GEWEEST

BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military Boekelo-Enschede met 97,8 punt de ranglijst aan in de finale van de strijd om de FEI Nations Cup. Op afstand volgen België (113) en Groot-Brittannië (122,2) als tweede en derde.

Nederland handhaafde zich op de zevende plaats en heeft 132,4 strafpunt. Oranje verloor Althea B Bleekman, die op de zeventiende hindernis (Fricky Corners) de strijd moest staken. De andere drie teamleden van de formatie van bondscoach Andrew Heffernan haalden de eindstreep wel. Merel Blom-Hulsman nam met Vesuve d’Aveyron de leiding in het nationaal kampioenschap over van Sanne de Jong, die met Global Faerlie Flashy een vlag aan de verkeerde kant passeerde en daardoor twintig extra strafpunten opliep.

In het individuele klassement moest de leidende Duitse Olympisch kampioene Julia Krajewski opgeven na een tuimeling in de grote watercombinatie. Het klassement wordt, nadat de helft van de 112 deelnemers in actie is gekomen, aangevoerd door de Fransman Nicolas Touzaint met Diabolo Menthe. Touzaint won in 2006 de military in Boekelo al eens.

<Fotobijschrift>
Merel Blom met Vesuve d'Aveyron onderweg naar de eerste plaats in het NK. Foto © Ashley Claus.

Voor startlijsten en uitslagen, zie military-boekelo.nl/actueel/startsresults

Media
  • Merel Blom
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht