Spannende ontknoping verzekerd op slotdag
Tickets
Nieuws

Spannende ontknoping verzekerd op slotdag

TOPPERS IN INDIVIDUELE KLASSEMENTEN GEVEN ELKAAR NAUWELIJKS IETS TOE

BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd om het nationaal kampioenschap zijn de verschillen in de top van het klassement zeer gering.

Op de slotdag komen nog tachtig combinaties in de hoofdring. Van de 112 die er donderdag op de startlijst stonden, zijn er na de crosscountry van zaterdag en de veterinaire inspectie van zondag 42 uit de strijd.

Na de dressuur trokken al twee deelnemers zich terug. In de crosscountry vielen er nog eens 26 af. Negen van hen omdat ze zelf de beslissing namen hun rit vroegtijdig te beëindigen, zeventien omdat ze onder meer na weigeringen en valpartijen uit de strijd werden gehaald. Daar kwam zondag nog eens een kwartet combinaties bij. Het paard Song du Magay van de Fransman Cedric Lyard werd niet fit genoeg geacht aan het springen te beginnen. De Duitse Brandon Schäfer-Gehrau (met Fräulein Frieda 10), de Ier Robbie Kearns (Pisco Sour) en Beau Posthumus (de dertienjarige schimmelruin Smokie) namen vooraf zelf het welzijn van hun niet geheel fitte paarden te laten prevaleren boven het uitrijden van de wedstrijd.

Belangrijke verschuivingen
De individuele klassementen ondergingen zaterdag enkele uren na de crosscountry nog enkele belangrijke wijzigingen, omdat de jury besloot aan een aantal ruiters uitgedeelde strafpunten na ingediende protesten alsnog als niet gegeven te beschouwen. De Engelse Laura Collett bezet daardoor nu met de veertienjarige hengst Dacapo (v. Diarado) de derde plaats achter de leidende Fransman Nicolas Touzaint met Diabole Menthe en de Belgische Lara de Liedekerke met Ducati d’Arville.

In de strijd om het nationaal kampioenschap is Sanne de Jong met Global Faerlie Flashy alsnog de belangrijkste uitdager van Merel Blom-Hulsman met Vesuve d’Aveyron en is ook Janneke Boonzaaijer met I’m Special N nog allerminst kansloos.

Door de ‘rehabilitatie’ van Sanne de Jong rukte Nederland in het landenklassement op naar de vierde plaats, achter de ruim leidende Fransen, Groot-Brittannië en België. Laatsgenoemde is al zeker van de eindzege in de strijd om de FEI Nations Cup.

Voor de afsluitende springproef, die om 11.30 uur begint, heeft parcoursbouwer Kris van Gelder twaalf hindernissen in de hoofdring geposteerd, waaronder één dubbel- en één driesprong. 

<Fotobijschrift>
Sanne de Jong begint met Global Faerlie Flashy alsnog als nummer twee van het NK aan het afsluitende onderdeel. Foto © Ashley Claus.


 

Media
  • Sanne de Jong
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht