Tickets
Nederlandse Eventing ruiters

Madeleine Brugman

Madeleine Brugman (april 1980) woont in Ambt Delden. Al op haar 10e behaalde ze haar eerste Nederlandse Kampioenstitel met de pony Frostie in het C-Z springen. In 1991 werd Madeleine met pony Rosmea wederom Nederlands Kampioen maar dit maar in de eventingsport. Helaas mocht de toen 11-jarige amazone niet mee naar het Europees kampioenschap omdat ze nog te jong was. In 1992 was ze als 12-jarige dan toch van de partij en werd ze 6e individueel en met het Nederlandse team werd ze zelfs Europees Kampioen.
Madeleine focust zich na de overstap van de pony’s naar de paarden volledig op de springsport. In 1996 het EK Junioren wordt ze 5e met Faron en met het team Europees Kampioen. In 1997 heeft Faron zijn plaats afgestaan aan Everglade en met dit paard wordt Madeleine 20e individueel op het EK Junioren en wint ze met het Nederlandse team een zilveren medaille. Met Jerremy wordt Madeleine 15e individueel en 5e met het team tijdens het Europees Kampioenschap in 2000.
In 2005 pakt Madeleine pakte de eventingsport weer op. Met de paarden Destiny Lane, The Thexan III en Marengo werkt Madeleine zich op tot internationaal niveau eventing. Dan wordt de Duits gefokte Sunset Boulevard xx afstammeling aangekocht. Tussen Sundancer 6 en Madeleine klikt het goed en al snel halen ze vele succesen. In 2006 kwalificeerde Madeleine zich met Sundancer voor Boekelo. Tijdens haar Boekelo-debuut werd ze ook direct Nederlands Kampioen senioren.
Sponsoren SPONSOR overzicht