Nederlandse paarden door tijdens veterinaire keuring van Boekelo
Tickets
Nieuws

Nederlandse paarden door tijdens veterinaire keuring van Boekelo

Het eerste onderdeel van de Military Boekelo-Enschede is de veterinaire keuring. De zes Nederlandse paarden doorstonden deze eerste test met glans. In totaal staan er 85 combinaties op de startlijst uit 19 landen en er strijden elf landen mee om de zege in de landenwedstrijd.

Bondscoach Martin Lips heeft zijn team bekend gemaakt dat voor Nederland in deze 45e editie van Boekelo van start gaat. Tim Lips is met Brent de eerste starter, gevolgd door Andrew Heffernan met Millthyme Corolla, die in Londen 2012 reeds ervaring opdeed. Merel Blom is met Chiccolino voor het Oranje kwartet de derde starter en Alice Naber-Lozeman, die als regerend Nederlands Kampioen van start gaat met ACSI Peter Parker, sluit de rij. Naast de strijd om de Nederlandse titel vindt in Boekelo ook de finale wedstrijd plaats van de FEI Nations Cup. Daarin gaan de Britten aan de leiding, voor Duitsland, terwijl Australië derde staat. Nederland neemt de voorlopige vijfde plek in. 

Morgen Start de Ier Padraigh McCarthy met Simon Porloe als eerste in de dressuur om 09.00 uur en Tim Limps gaat om 09.35 uur van start met zijn teampaard Brent. De Nederlandse Eef Hamers, die als individuele ruiter in deze wedstrijd rijdt, start met Capri van Gestelhof om 11.41 uur net voor de break. De tweede Nederlandse teamruiter Andrew Heffernan gaat om 13.42 uur van start in de dressuur met Millthyme Corolla. De Amerikaanse Lauren Kieffer sluit als 44ee starter om even na 16.00 uur de eerste dag van de Military van Boekelo-Enschede af. 

07-10-2015
Media
  • 14-BOEK-CAN-Traisnel-0372.jpg
Meer Nieuws
Sophie Leube heerst van start tot finish
NATIONALE TITEL VOOR TIM LIPS, ZILVER IN BOEKELO VOOR MEREL BLOM, BRONS VOOR THIERRY VAN REINE
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht