Military Boekelo-Enschede van start met groot internationaal deelnemersveld
Tickets
Nieuws

Military Boekelo-Enschede van start met groot internationaal deelnemersveld

Boekelo/Enschede, 30 september 2015
45e editie in teken van innovaties en Olympische Spelen 2016 in Rio
De 45e editie van Military Boekelo-Enschede vindt plaats van 8 tot en met 11 oktober 2015. Alle voorbereidingen voor dit evenement zijn momenteel in volle gang. Zo zal onder regie van Olympisch Parcoursbouwer Sue Benson de spectaculaire cross-country op zaterdag weer een hoogtepunt zijn. Met meer dan 100 combinaties uit 19 landen is er sprake van een groot internationaal deelnemersveld. Bovendien strijden de deelnemers uit Australie, Nieuw-Zeeland en Japan tegen elkaar om te mogen starten in Rio. Voor de Nederlandse ploeg is het een belangrijke testcase op weg naar de Olympische Spelen in 2016. Daarnaast zijn er tal van innovaties; van de route-app die het programmaboekje vervangt, tot een dagelijks video-sportjournaal, speciale optredens en bijeenkomsten en de paardenveiling.

Het evenement dat zijn 45e editie beleeft is een combinatie van topsport, business en pleasure. De economische voortekenenen, zijn weliswaar wat gunstiger maar het bedrijfsleven is soms nog wat afwachtend. “Het is heel hard werken dit jaar en we staan nu aan de vooravond van het evenement dat mogelijk is door de vele sponsoren en vrijwilligers. Iedereen is volop in de weer om Boekelo weer om te toveren tot het paardensportcentrum van de wereld en daar ben ik enorm trots op,” aldus Robert Zandstra, voorzitter van de Military Boekelo-Enschede. Bovendien is dit waarschijnlijk de voorlaatste editie op het huidige hoofdterrein in verband met de aanleg van de N18.

Internationaal deelnemersveld

Het deelnemersveld bestaat uit ruim 100 combinaties uit 19 landen. Daarbij zitten sterke landen als Australië, Nieuw Zeeland, de USA, Groot Britannie en Ierland maar ook ruiters uit Zimbabwe, Tunesië, Japan en de Volksrepubliek China. Daarmee toont de eventingsport aan dat ook deze hippische discipline sterk mondialiseert. Het sportieve  belang van deze editie van de Military van Boekelo is dit jaar niet alleen deze te winnen maar vooral om te weten waar men als ruiter en paard staat met het oog op de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. De Nederlandse Equipe start onder meer met Tim Lips (twee paarden),  Merel Blom, Andrew Heffeman en Alice Naber Lozeman die haar Nederlandse titel zal verdedigen.

Innovaties

Mede in het kader van de duurzaamheidsagenda wordt de papieren routekaart en startlijst vervangen door de route-app. Via de website www.military-boekelo.nl is alle informatie hierover beschikbaar alsmede het complete programma. Nieuw is ook het dagelijks sportjournaal via social media, waarmee iedereen nog beter de in’s en outs kan volgen voor en achter de schermen. Daarnaast is er op zondagochtend een concert en op vrijdag een speciaal kinderprogramma ter promotie van klassieke muziek door HET Symfonieorkest. Daarmee is over de volle breedte weer vernieuwing op tal van onderdelen.

Speciaal arrangement

In het kader van de start van de Twentse Ambassade Amsterdam is samen met Military Boekelo-Enschede een arrangement ontwikkeld voor de ‘hunkertukker’ en ‘westerling’ om kennis te maken met dit geheim van Twente. De arrangementen zijn te boeken via www.twentseambassade.amsterdam 

01-10-2015
Media
  • 14-BOEK-USA-Halliday-Sharp-4606.jpg
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht