Andrew Heffernan positieve uitzondering op Nederlandse dressuurprestaties in Boekelo
Tickets
Nieuws

Andrew Heffernan positieve uitzondering op Nederlandse dressuurprestaties in Boekelo

Na de eerste dag met 44 van de 85 starters wisten twee van de drie Nederlandse ruiters die aan de start kwamen in de dressuur van de Military Boekelo-Enschede nog niet te overtuigen. Na de helft van het deelnemersveld staat Andrew Heffernan met Millthyme Corolla 13e, terwijl Tim Lips met Brent 42e staat en Eef Hamers met Capri van 't Gestelhof 43e. 

Wel top presteerden de ruiters uit Down Under. De Nieuw-Zeelandse Jonelle Price gaat met Cloud Dancervoorlopig aan de leiding, terwijl de Australiër Andrew Hoy met Cheeky Calimbo derde staat, achter de Britse Pippa Funell met Billy The Biz. Australië en Nieuw-Zeeland gaan ook aan de leiding in het landenklassement en dat is voor hen van groot belang, omdat zij zich via Boekelo kunnen plaatsen voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016.

Tim Lips was niet echt tevreden over zijn rit met Brent. "Er was direct sprake van spanning en dat begon al bij het binnenkomen van de dressuurbaan. Dat is ook nog een beetje zijn onervarenheid, maar aan de andere kant, zolang ik dit paard rijdt zijn we in de dressuur altijd nog begonnen met achterstand en maakten we dat met fijne crossen en foutloze springparcoursen weer goed", vertelde Tim, die er aan toevoegde dat als Brent gespannen is dit paard ook niet meer aan de hulpen staat en dat is wel noodzakelijk om in dit eerste onderdeel hoog te eindigen. 

De in Boekelo debuterende Eef Hamers reed met Capri van 't Gestelhof ook een proef die beter had kunnen zijn. "Dit onderdeel, de dressuur, is voor mijn paard altijd het moeilijkste onderdeel, maar ik ben best wel redelijk tevreden. Ik maakte geen fouten, alleen had ik achteraf gezien bijvoorbeeld gedurfder naar de changementen toe moeten rijden. Nu reed ik te afwachtend met als resultaat dat mijn paard de beide changementen nasprong. Dat kostte veel punten". 

Andrew Heffernan reed met Millthyme Corolla een behouden dressuurproef. "Ik weet nu waar ik de komende maanden aan moet werken" vertelde de Neder-Brit. Heffernan doelde daarmee op de iets geringe uitstraling van zijn paard gedurende de gehele proef. "Ik wilde persé geen fouten maken en dan lijkt het alsof we behoudend reden. Het punt is dat deze merrie van nature niet over drie fantastische basisgangen beschikt, maar ze weet zich er mee te redden. Als we dan niet alleen foutloos blijven, maar ook de ontspanning weten te bewaren, dan scoren we best wel aardig. Feitelijk reden we vandaag één van de beste dressuurproeven ooit, die door de jury naar waarde werd geschat".

Vrijdagochtend start de eerste ruiter om 09.00 uur. Merel Blom gaat om 11.20 uur van start met Chiccolino. Tim Lips gaat met Vacarlos van start om 11.48 uur en Alice Naber-Lozeman begint om 15.27 uur samen met ACSI Peter Parker aan haar klus om de Nederlandse titel te behouden. 

09-10-2015
Media
  • MBE20151008 PB Dressuur.jpg
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht