Nederlands aandeel in Britse zege
Tickets
Nieuws

Nederlands aandeel in Britse zege

De zege in het individuele klassement van de military van de Miltary Boekelo-Enschede ging naar de Britse Nicola Wilson met de in Nederland gefokte Bulana. Dankzij een foutloos springparcours klom zij op naar de eerste plek.

Bulana (Tygo x Furore) is gefokt door Sietse van Dellen uit Opende en werd als veulen op de Start Sale in Drachten geveild. Het paard werd daar aangekocht door stal Schuttert uit Ommen, die de merrie als vijfjarige verkocht aan dierenarts Jan Greve, die haar op zijn beurt doorverkocht aan de Britse talent scout Judy Bradwell. Zij zorgde er voor dat Bulana uiteindelijk bij Nicola terecht kwam en zo heeft deze Britse zege toch een Nederlands randje. 

In de landenwedstrijd vielen de Nieuw Zeelandse ruiters van het zilver terug naar het brons en eindigden de Amerikanen als tweede, achter de met deze winst zeer ingenomen Ieren, die 13 jaar geleden voor het laatst in Boekelo wisten te winnen. In de strijd om de FEI Nations Cup competitie wonnen de Britten de finale en eindigde Nederland als vijfde. 

ACSI Peter Parker en Alice Naber-Lozeman wisten voor de derde achtereenvolgende maal de Nederlandse titel te veroveren. Dat gebeurde eind jaren negentig eenmaal, eerder toen Eddie Stibbe met Eton dit huzarenstukje wist uit te halen. Door de twee springfouten eindigde Alice uiteindelijk als 19e, terwijl een top tien klassering haalbaar was geweest als zij foutloos was gebleven. Nadat Alice het parcours had verlaten was het de vraag wat Millthyme Corolla zou doen. Zou deze 13-jarige merrie eindelijk eens foutloos weten te blijven? Dat gebeurde niet en Andrew Heffernan verliet met 16 strafpunten de ring en zakte daardoor naar de tweede plek in het Nederlands Kampioenschap en de 32e klassering in de eindstand. 

Het spreekwoord twee honden vechten om een been en de derde loopt er mee heen ging in de individuele wedstrijd van de military Boekelo niet op. Het was de Britse Nicola Wilson die met de Tygo-dochter Bulana, die als vierde geklasseerd stond na de dressuur en de cross, uiteindelijk de zege wegkaapte. De Australiër Christopher Burtun, die aan de cross aan de leiding ging, merkte dat zijn paard Monarchs Excvlusive vier palen uit de lepels wierp tijdens de afsluitende springproef en hij zakte naar de 14e plek in de eindstand. De Nieuw Zeelander Jesse Campbell, die tweede stond in het klassement, duikelde op de met zon overgoten springpiste die werd omzoomd door zeker 6.000 mensen nog verder in het klassement en vond zich zelf terug met Kaapachino op de 26e plaats, terwijl de Fransman Astier Nicolas met Spes Addit'Or met twee springfouten terugviel van het brons naar de negende plek. De Nieuw Zeelander Blyth Tait rukte met de fantastisch springende Xantus op naar de tweede plaats en de Britse Christina Cook eindigde als derde met Billy the Red. Daarmee werd weer een duidelijk onderstreept dat in een eventingwedstrijd de balans pas kan worden opgemaakt als de laatste ruiter over de eindstreep is gereden.

11-10-2015
Media
  • NicolaWilson.jpg
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht