Tickets
Nieuws

Nederlandse ruiters voorlopig zesde in Boekelo

De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk achter gelaten. Na 47 van de 94 starters staan Tim Lips en Keyflow er het beste voor op de 22e plek in het tussenklassement en dat is één plaatsje hoger dan de titelverdedigster in het Nederlands Kampioenschap Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Harry Belafonte. De overige Nederlanders - Alice Naber met ACSI Zamzam, Rabo Talententeamlid Jordy Wilken met Burry Spirit en Renske Kroeze met Jane Z - zijn in de staart van het klassement te vinden.

De toch wat tegenvallende prestatie van Tim Lips en Keyflow is bijzonder jammer, ook omdat deze wedstrijd de laatste wedstrijd is waarin dit paard aan de start komt. Komende maand wordt de schimmel, waarmee Tim in 2013 nog als zevende eindigde op het EK in Malmö en brons won met het Nederlandse team op de WK in Caen 2014, twintig jaar. Volgens de internationale reglementen bereiken paarden daarmee de pensioengerechtigde leeftijd. Dat dit paard in november is geboren houdt verband met het gegeven dat Keyflow in Nieuw Zeeland ter wereld kwam, en daar valt het voorjaar in de herfst van het Noordelijk halfrond.

Na de eerste dag van de Military Boekelo Enschede zijn het de Angelsaksische ruiters die de leiding in handen hebben. De Britse Isabella Innes Ker, ook bekend onder de naam Lady Roxburghe, heeft met Carolyn de leiding in handen. De 22-jarige adellijke dame eindigde dit jaar op het EK voor Young Riders in het Poolse Strzegom als achtste. Ker wordt op zeer korte afstand gevolgd door de Australiër Paul Tapner met Bonza King of Rouges. Tapner eindigde in 2014 op de WEG met Kilronan als 14e en werd met het Australische team vierde, achter het bronzen Nederlandse team. Sam Griffiths, ook uit Down Under, staat met Beaurepaire Nemo derde. Deze Australiër greep in Rio met een vierde plek net naast de individuele medailles, maar wist met het team wel derde te worden. Oliver Townend uit Groot-Brittanni staat met Colley SRS vierde. Ker heeft een totaal van 42.00 punten na de dressuur en heeft daarmee al een voorsprong van ruim elf punten op Tim Lips.
Media
  • Tim Lips-Keyflow-MBE2016.JPG
Meer Nieuws
Tim Price zet Military Boekelo Enschede naar zijn hand
Foto credit: Military Boekelo/Michael Gale
Lees verder