Tickets
Nieuws

Tim Price zet Military Boekelo Enschede naar zijn hand

Voor aanvang van het afsluitende springconcours, het derde onderdeel van de Military Boekelo Enschede, waren de verschillen tussen de eerste vijf in het klassement marginaal. Toen nadat Timp Price zijn rit met Cekatinka had gereden de balans werd opgemaakt bleken de verschillen tussen Price en de als derde eindigende Fransman Alexis Goury met Trompe l'Oeil d' Emery nog steeds minder dan één springfout. Zowel Price als Tim Lips hadden de lei schoon weten te houden eindigden daardoor als eerste en tweede, terwijl de Fransman zijn derde plek consolideerde met een foutloze rit.

 

Alice Naber-Lozeman maakte met ACSI Peter Parker een springfout, net als routinier Mark Todd met McClaren en daardoor zakten zij terug naar de zesde en zevende plek. Eerder was de Chinees Alex Hua Tian, tweede in het klassement na de cross, al uit de uitslag geschrapt omdat hij zijn paard Don Geniro terugtrok voor de veterinaire keuring op zondagochtend.

 

"Mijn  paard heeft een hoefijzer afgetrapt en daarbij is de hoefwand iets beschadigd geraakt. Het hoefijzer vervangen was geen probleem, maar als we de hoefwand hadden willen repareren bracht dat risico's met zich mee, die we met het oog op de toekomst niet wilden nemen. Don Geniro gaat nu op rust en daarin kan de hoefwand volledig herstellen", aldus Hua Tian.

 

Voor de BV Nederland Paardenland was het een schitterend succes, want zowel Cekatinka als Bayro zijn KWPN, dus Nederlandse fokproducten. Minder dan tien jaar geleden zou het ondenkbaar zijn geweest dat in Nederland gefokte paarden zo succesvol in de eventingsport zouden kunnen zijn.

 

Voor Jan-Greve, oud bestuurslid van de military Boekelo, was het een schitterende ervaring om zijn fokproduct deze wedstrijd te zien winnen. "Voor Cekatinka was het een thuiswedstrijd", lachte Greve.

 

In het Nederlands Kampioenschap, dat ook tijdens de Military Boekelo Enschede werd verreden, ging de titel logischerwijs naar Tim Lips, terwijl Alice Naber-Lozeman het zilver opeiste. Sanne de Jong, debuterend in Boekelo, greep met het fokproduct van haar ouders Enjoy het brons.

 

Naast de individuele wedstrijd en het Nederlands Kampioenschap stond ook de landenwedstrijd op het programma en daarin zegevierden de Nieuw Zeelanders, voor Duitsland en Australië. De landenwedstrijd van Boekelo maakt deel uit van een reeks wedstrijden van de FEI Nations Cup en in deze competitie zegevierden de Duitsers, mede dankzij het feit dat de tot Boekelo aan de leiding gaande Britten geen team rondkregen. Nederland eindigde in deze competitie als vierde en werd in de wedstrijd in Boekelo vijfde.
Media
  • JMEL4172 1.jpg
Meer Nieuws
Veilige sport boven alles!
Foto credit: Carolien Abbink
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht